onsdag 17 juni 2009

Försäsongsträningen har gett resultat




Tidigt i våras kände Lars och jag att det var något som saknades för att ta vår paddling till nya nivåer. Vi bestämde oss för att testa detta med försäsongsträning. Hur skulle då denna träning läggas upp för att ge bästa resultat? Skulle vi ta kontakt med vår andlige vägledare (läs David) eller bara köra på instinkt? Instinkten vann och visade sig vara helt rätt.
Vi började med att åka till Brattland på upptakt och där planera och inleda vår träningsperiod. Första biten vi lade krut på var resandet, detta är trots allt största delen av paddlingen. Hur skulle vi få denna så optimerad som möjligt. Bra musik och lite rörelse kan aldrig bli fel tänkte vi och lade fingret på playknappen.









Denna träning gav snabba resultat och användes senast under vår bilresa ner till Dalarna föregående helg där vi gick KRT-kurs. Vi har haft mycket nytta av dessa kunskaper denna paddlingsvår då ett viktigt inslag i paddling är just snabba höfter och en svag doft av svett.


Nästa moment vi försäsongstränade i Brattland var att skeda. Mycket spott och spe har t-up fått utstå för detta, dock visade det sig ganska snart under KRT-kursen att även här kunde vi nyttja denna position. Vår kursledare vid namn Julle kallade positionen för Strong Swimmer Rescue.


Träning med Strong Swimmer Rescue i tankarna

Ett tredje moment vi tränat på under våren är simning. Detta var det vi hade mest nytta av under examinationerna i KRT-kursen. T-up fångade simmandes snabbt alla bakvatten, allt medan vissa, som inte lagt upp försäsongen rätt, bara åkte förbi i forsen med armarna vilt viftande.

Detta ovan presenterade upplägg rekommenderas varmt av t-up till alla paddlare, från landslag och ner till de som bor i Vik.


Ja, hur var det annars i helgen?



Vägen ner till masarnas land innehöll dryck, rörliga höfter till Black Jacks toner och en protesterande ordförande.






Uffe visade hur man håller fotsvamp och annat ohygieniskt skit stången. En välfylld necessär skall självklart innehålla ett par flip-flops.



Visst är Frösölars vacker i sin nya hjälm som i designen inspirerats av Vilgot Sjöman? Hällhole var ett av våra resmål under helgen.



1 kommentar:

CreekingUffe sa...

Vars är massage och lordi bilderna?
var inte blyga med att sätta ut dom...