måndag 13 oktober 2008

Vårturné -08


Namnet till denna blogg uppkom under vår turné i juni denna sommar. Jag och Lars åkte upp till Tobbe i Vilhelmina för att paddla lite i några vatten där omkring. Efter att ha hämtat upp Tobbe gjorde vi ett kort stopp hos mamma för
att få i oss lite mat. Mätta och nöjda åkte vi till "Gömda vågen" i Kittelfjäll. Tyvärr hade vattnet sjunkit undan litegrann men det gick att paddla i den. Efter en dags paddling och en timmes rollträning , och många tummen upp, åkte vi till Tobbes stuga i Stornäs. Där intogs en fin middag (rester vi tagit med från mamma) och några glas vin.


Dag två hade vi bestämt oss för att köra Marsån. Detta skulle bli Lars första creekingtur. Efter några simningar och användande av kastlinan i skarpt läge för första gången var vi riktigt slut. Hela turen tog oss bra många timmar,och många tummen upp. Tyvärr har jag inga bilder från den här dagen. Kanske Tobbe kan lägga in några.

När vi kom till stugan på kvällen upptäckte vi den läckra kajakbrännan vi fått runt handleder och hjälmremmar. Sista dagen körde vi två fall i kultsjöån. Vi började med ett lite mindre som ligger vid deltat som börjar just nedanför Gaskelite. Detta gick bra och vi bestämde oss för att köra ett lite större fall som Tobbe kört tidigare en liten bit längre ner efter ån. När vi kom dit gick det riktigt bra med vatten.

Tobbe körde direkt utan att tveka och som storebror var det då bara att köra. TUMMEN UPP! Efter att vi kört detta fall åkte vi tillbaka till Vilhelmina och ännu en middag hos mamma. Mycket nöjda kunde vi lämna av Tobbe hemma och själva bege oss tillbaka till Östersund.






Inga kommentarer: