torsdag 30 oktober 2008

Sista turen?

I söndags var jag och Lars i Åre för att paddla lite, som sällskap fick vi med oss Marcus och Åsa. Vi bestämde på morgonen att vi skulle köra Gevsjöströmmarna, det var fint väder men lite kallt. När vi skulle byta om började Åsa köra en åkarbrasa, vilket är en av dödssynderna enligt Lars, "det ser ju löjligt ut, tänk om nån ligg i buskarna å kik."Nä, så här cool ska man va!




En Cool Lars

Marcus i Komprimatorn.

Efter ett litet fall i början av turen kom vi till Komprimatorn, ett fall med väldigt grund landning. Efter Komprimatorn (fränt namn som jag nu har skrivit 3 gånger) bar vi upp och körde bakisrännan, en stenig ränna i rådande vattenstånd. När vi kom till storfallet var det ganska mycket vatten, så valsen längs ner var rätt stor. Marcus körde först och försvann en kort stund innan han kom upp på rätt köl, såg coolt ut. Sen kom Åsa som gick runt, men hon spolades ur valsen och kunde rolla upp. Efter det kom coolLars. Han prickade det djupaste hålet i valsen (precis där han tänkt köra), sen var han borta. Efter en stund dök en paddel upp, sen kom en röd båt och sist kom en simmande Lars. Som tur var hade vi Åres gentleman på land som aldrig är sen att räcka ut en hjälpande hand, i detta fallet en lina, och dra in Lars.




Här vill Lars göra åkarbrasa, men han biter ihop.



Sist kom jag i Burnen vilken skar genom valsen som en varm kniv skär smör. Det kändes bra efter att ha sett vilken kraft vattnet hade på Fluidbåten.

Smörigt

Vi tog en snabb fika vid storfallet (mest för att Lars skulle få upp värmen, han vägrade ju göra åkarbrasa), sen körde vi vidare ner mot Gåshöljan. Efter avslutad tur samlades hela gänget över en pizza i Undersåker. Vi måste väl säga "Tummen upp" även för denna tur.

2 kommentarer:

FrösöLars sa...

Läste tidigare idag om när Lars Larsson var oförsiktig och tog den svåra linjen när lättare linje erbjöds (läs om detta via länken nedan). Tycks vara typiskt för de som lystrar till Lars. Hette man något annat kanske man skulle slippa rolla och simma, kanske skulle man åka roddbåt i någon lugn tjärn istället.

http://paddlaren.blogspot.com/2008/08/ett-av-mina-vrsta-gonblick.html

Gullspira sa...

"Jag gjorde därför det ödesdigra misstaget att missbedöma min egen förmåga och hur svår valsen skulle vara att ta sig över. "Citat av Lars Larsson. Stämmer på Tidigare namngivne Lars i ursprungligt inlägg.