lördag 14 november 2009

Galatider

För 10 år sedan visste gemene man knappt vad en gala var för slags tillställning. Nu är det något vi nästan dagligen matas med, det är galor från olika idrotter, näringslivet, kulturlivet och alla möjligt tänkbara sysselsättningar med en förkärlek till prisutdelningar. Priserna kan ibland vara välförtjänta och visa folkets uppskattning för en för samhället viktig insats, men ofta är de ganska krystade och av banal karaktär. Dock är inte fallet så under denna stora kväll då det är dags för Forsgala 2009.

Nu i kväll skall forspaddlare fira paddelåret och dela ut priser till prestationer gjorda under säsongen. Dock tror jag att juryn missat de viktigaste utmärkelserna Av den anledningen har jag satt ihop en egen lista med utmärkelser för prestationer som verkligen betytt något för paddelsverige 2009.



Årets torso: Med en kropp uppbyggd av idogt gipsskivebärande samt bra gener så var det ingen tvekan. En enig jury sade i kör, Marcus Thörn.



Årets färg: Eftersom Åre är vida känt som centrum för mode och ett Stureplan i fjällmiljö måste vi rikta blickarna mot denna by. Vad har man på sig där? Det känns som att alla årebor travar omkring i samma kläder. Dessa kläder består av blåa torrdräkter vilket gör att årets färg är BLÅ.



Årets kommunikatör: Pristagaren i denna kategori skulle nog utarbeta ett språk i vad han än höll på med. Vore det knyppling skulle han kräva en större tydlighet i snacket bland tanterna på syjuntan. Han var en av utvecklarna av tecknet för "stock i vattnet", en teckenkombination med både hand och mun som väldigt mycket liknar tecknet man gör för att i tysthet beställa ett blåsjobb. Vinnare är tidningen Paddlings chefredaktör Lars Larsson.



Årets hjälte: En paddlare med sitt ursprung i Tjeckien är idag tacksam för att han fortfarande äger sitt liv. Tacksamheten riktar han till Örebros svar på Gabe Walker. Priset går till Anders Gille.

Årets skönaste snubbe: I en bastu i Brattland satt ett gäng och bastade, en var naken. Alla var inbitna forspaddlare. I strömmen utanför fönstret paddlar Karin T förbi på väg mot bilen. Den nakna killen skojar då och säger: -Är hon verkligen ute och creekar ensam? Det strider väl mot all säkerhet? Den nakna killen trodde att alla var med på detta skämt. Men då säger mannen som tidigare under dagen paddlat med nr 13 skrivet på bröstet: -Det verkar inte så smart! Det som då gäckade den nakne mannen var att han inte visste om han föll på eget grepp. Skojade nr 13? Juryn utgår från detta och ger priset till paddlare nr 13.

Årets svärmorsdröm: Här var juryn eniga. En kille som värnar så pass mycket om sin älskade kan inte vara annat än en sann svärmorsdröm. Många undrar vem killen är, detta kommer dock aldrig att uttalas. Det är killen som i bilen på väg från en paddeltur myntade följande citat: -Missförstå mig inte. Jag tycker det är roligt att vara med xxxxx bara jag fått paddla först. Priset går följaktligen till YYYYY.

Inga kommentarer: