tisdag 14 juli 2009

Sommaruppehåll på fotokursen.

Som kanske förstått genom att tittat på bilderna här på tummen upp så finns de en foto"klubb" bakom de digitala undren. För ungefär ett år sen kom jag och pappa fram till att starta en fotokurs för att verkligen lära oss att fota och kanske mest för att ha råd med kameran bakom glasmontern på Vilhelminas lokala kameraaffär. Sagt och gjort drog vi i gång kursen och bjöd in Carolina och Putte (carolinas pappa) att vara med och lära sig. Träffarna blev få men alla bilder vi producerat och avslutningsfikat får en att förstå att detta är en kurs att räkna med i framtiden.
Jag pappa, Carro, munspel och en smörgåstårta och en och annan öl slängde oss i bilen och begav oss mot Grundsjö där den fjärde medlemen befann sig. Grundsjö ligger tre mil utanför Vilhelmina långt in i skogen.

Väl där började fotosnacket ta fart. Putte visade upp sitt senaste foto på fyra tjädertuppar i solnedgången. Han var dock lite besviken på exponeringen och tyckte han kunde klättrat högre upp i de träd där han fotat ifrån.

Pappa som varit som den som hållit ställningarna med myndigheter, fixat träffar och inte minst avslutningsfesten med smörgåstårta och munspelssolo fick ett Diplom och en Whiskey.
Carro kom fram till att nästa kurs skulle bli en munspelskurs och satt med munspelet i högsta hugg hela kvälen. Innan kvällen var slut satt gubben noak som ett smäck!

Efter en del munspelande diskussioner kring megapixlar, exponering, linskydd, zoom och kameravinklar förflyttade vi festen djupare in i skogen till en Kåta för att där uppta diskussionen om kamerans möjligheter.


Här avslutades festen med många pisspauser på vägen hem. Vi ser fram emot fortsättningen på denna lyckade kurs och eftersom resultaten ofta kan skådas på denna sida borde ni alla vara glada och sitta spända av förväntan!

Inga kommentarer: