måndag 17 augusti 2009

Säkert

FrösöLars på väg in i första fallet.

När vi tittade ut genom fönstret på lördagsmorgonen tänkte man, det här blir säkert en bra dag. Solen sken och molnen vi sett kvällen innan var borta. Vi hade bestämt att vi skulle köra Enan ännu en gång.
Det var Rödtott, som tagit med sig Mys-Tiken från Vilhelmina för att hon skulle få köra lite med sina syskon Hiawatha, Charlie och Lilla Blå, som styrdes av Ante, FrösöLars och David. Med på turen var också Thörn, att vi skulle få vänta på honom i Åre var lika säkert som amen i kyrkan. 20 minuter sen dök han upp och Rödtott lade snabbt märke till hur gullig snickar´n var, något vi andra bara kunde hålla med om. (Gulliga snickar´n)
Gullig


När vi kom fram till Enan visade det sig att det var mycket vatten och att detta säkert skulle bjuda på rätt mycket Rock´n´roll. Vi hade rätt. Men innan vi klev i båtarna tog vi ett mysfika.


Falllet

Det fräna med Enan är att efter några hundra meters paddling kommer man fram till ett dånande fall på några meter. Alla körde detta fall med bravur. Direkt efter kommer Pennvässaren som vi gled igenom ,lika säkert som Lars bastar naken. Efter det tog vi ett till mysfika. (En del kallar oss myspojkarna)



Ante styr med säker hand


David säkerheten själv

Resten av turen körde vi snabbt och säkert. En del valsar tog vi baklänges, en del surfade vi, vissa körde vi upp och ner allt för att testa båtarna. Allt detta ackompanjerades av Davids ljuva stämma som sjöng Säkerts låt "Vi kommer att dö samtidigt du och jag".





Båten funkar att köra på sidan

David testar surfegenskaper

...och försöker klämma in ett freestylepass i Enan


Tobbe alias Rödtott testar boofen.

Väl nere vid bilen visade det sig att vi hade fått en punktering. Jag och Thörn tog snabbt tag i detta medans Lars och Rödtott stod och mätte biceps och David såg några främmande djur med horn på andra sidan vägen. Dessa hade han bara sett på långt håll uppe på fjället eller på TV förut.


En sak som är säkert är att vi kommer att köra denna tur många gånger till.

8 kommentarer:

David sa...

Mäh! Dom var ju sjukt nära!

CreekingUffe sa...

Fan va grymt, måste ju med till Enen å köra.
Är det nån i gul båt som simmar på sista bilden?
David, du behöver inte vara rädd för dom hornbeklädda djuren...

David sa...

Gul båt? Oj, nej det tror jag inte. Det är nog bara som det ser ut.

CreekingUffe sa...

Ska inte kolla så noga, han trilla nog i när han skulle upp på land..

FrösöLars sa...

Efter en dag på en stor och stadig fiskepråm inomfjords, där du Uffe förmodligen var iklädd neopren, skulle jag ligga lågt med de syrliga inläggen. Allt man ser är inte vad det ser ut att vara.

FrösöLars sa...

Glömde säga att vissa saker är alltid vad de ser ut att vara, t.ex. en man i neoprenbyxor.

CreekingUffe sa...

Payback is a bitch.

CreekingUffe sa...

Är det vatten i närheten har jag ALLTID neoprene longjohns på mig...just for the sexy look..