söndag 10 maj 2009

Gräftån

I söndags träffades ett glatt gäng i Hallen för att köra Gräftån i vårflod. Det var jag och Lars från Tummen upp, självklart var även vår vapendragare Marcus med. Han hade med sig två nya bekantskaper från förorten, det var JoPe och Jonas som visade sig vara två trevliga filurer.

Tyvärr verkade det som att vi missat vårfloden, vattnet såg lågt ut. Men det var tillräckligt för att vi skulle kunna köra. Nu när kartläsaren och tillika teckentolkaren David inte var med höll vi på missa upptaget med bilen, men efter lite snabba överläggningar hittade vi rätt. Vi begav oss upp till Gräftåvallen för att sätta i båtarna.

Marcus var mycket taggad i början (han var den enda som kom ihåg att första forsen var en av de största) så vi andra fick bara ta rygg och försöka hänga på. Väl framme vid första forsen bestämde vi alla oss för att köra första och sista delen och bära den i mitten som såg väldigt tight ut, detta trots att vi gillar när det är tight. Det vi körde var riktigt kul. I sann tummenuppanda glömdes kameran i bilen, men några bilder tagna med mobilen kan vi bjuda på.





Jonas i sista delen på första forsen, tittar man noga kan man se hans armbåge.

Sedan bjöds vi en massa bouldergardens m.m. innan vi kom ner till fallet vid bron. Lars hade läst om boofning hela veckan för att köra detta fall, men väl där backade vi alla ur och Lars mungipor började hänga. Då tog vi en snabbfika, detta brukar få Lars mungipor att stiga. Jag hade glömt allt fika i bilen och Lars hade glömt kaffet, men det hör till när Tummen upp är ute.
Med lite mat i magen körde vi vidare och båtscoutade mycket, men väl nere vid de två sista fallen tog vi upp och rekade. Förra gången vi var där bar vi båda dessa. Efter en snabb titt bestämde vi oss för att köra det första varför Lars åter började memorera vad han läst på nätet. Fallet visade sig vara mycket fint och alla mungipor var vid öronen igen.
Watch and learn, boofa som Thörn.


Nästa gång blir det en mer framåtlutad position för Lars, ser mer pro ut på bild.





Ante rippar ur bild, fotografen försökte säga det till honom,
men det var som att tala inför döva öron. (foto Lars)
JoPe lapar skummjölk.


Ännu en trevlig tur närmade sig sitt slut. Det sista fallet bar vi.
Det var vid denna bärning vi blev beskjutna förra året. På toppen av fallet låg nu en massa älgbajs, utan torrbyxor hade vi nog också lämnat lite spår. Undrar om älgen lever än?
Sista forsen som vi döpt till Thörnover gick bra och vi kunde packa bilarna och bege oss hemåt och börja planera nästa tur.







Inga kommentarer: