fredag 26 juni 2009

Paddeltorka

Paddeltorkan har slagit till mot mig igen, inte varit i vattnet sen KRT kursen.
Mor å Far är på besök denna helg så det lär inte bli att kasta sig i vattnet denna helg iaf, nu skulle man gjort en egen norrlandstur i detta fina väder.
Apropå norrlandstur så hittade jag några T-UP prospects (wannabees) som tagit med sig sann anda norröver i äkta tält stajl, snacka om att man ställer upp för en kompis.
Men om ca två veckor åker vi norrut mot hemtrakterna för paddling i Pite å Kalix älvars vågor med kompisar från förr...
Kan ju få kritik för detta inlägg av commanders in T-UP, då det kan ses som alltför seriöst, men WTF...

söndag 21 juni 2009

Julle, tyskar och Lars Larsson

När t-up med prospects förra helgen gick kursen KRT i Dala-Floda började vår instruktör Julle sin föreläsning med att klargöra följande: "är du ute efter att få någon freestylesvans av det motsatta könet på rygg, då skall du använda hjälm av typen Sweet Strutter". Med andra ord menade han att en sådan hjälm bara uppfyller syftet att vara söt på vågen. De han hade i åtanke var modepojkarna Uffe och Henke, vad han tyckte om ordförandes hjälm fick vi aldrig klart för oss. "Creekar du krävs andra doningar", sade fransmannen.

Detta fick mig att tänka tillbaks på när Lars Larsson redogjorde hjälmens historia för mig på en klippa vid Vålån. Han hävdade att de vars stil vi borde anamma är tyskarnas. De skiter i vad paddelmode och annat trams säger och går därmed all-in när vi talar säkerhet.

Så med min vetskap om tyskars sinne för kvalitet och min vetskap om Lars Larssons rutin av större vatten beslöt jag mig för att följa deras/hans råd. Nu kör jag FULL FACE, synd att jag missade Trollforsarna.

lördag 20 juni 2009

Happy Midsummer.



Foto: Carolina Rönnberg.

MidsommarBlues.

onsdag 17 juni 2009

Försäsongsträningen har gett resultat




Tidigt i våras kände Lars och jag att det var något som saknades för att ta vår paddling till nya nivåer. Vi bestämde oss för att testa detta med försäsongsträning. Hur skulle då denna träning läggas upp för att ge bästa resultat? Skulle vi ta kontakt med vår andlige vägledare (läs David) eller bara köra på instinkt? Instinkten vann och visade sig vara helt rätt.
Vi började med att åka till Brattland på upptakt och där planera och inleda vår träningsperiod. Första biten vi lade krut på var resandet, detta är trots allt största delen av paddlingen. Hur skulle vi få denna så optimerad som möjligt. Bra musik och lite rörelse kan aldrig bli fel tänkte vi och lade fingret på playknappen.









Denna träning gav snabba resultat och användes senast under vår bilresa ner till Dalarna föregående helg där vi gick KRT-kurs. Vi har haft mycket nytta av dessa kunskaper denna paddlingsvår då ett viktigt inslag i paddling är just snabba höfter och en svag doft av svett.


Nästa moment vi försäsongstränade i Brattland var att skeda. Mycket spott och spe har t-up fått utstå för detta, dock visade det sig ganska snart under KRT-kursen att även här kunde vi nyttja denna position. Vår kursledare vid namn Julle kallade positionen för Strong Swimmer Rescue.


Träning med Strong Swimmer Rescue i tankarna

Ett tredje moment vi tränat på under våren är simning. Detta var det vi hade mest nytta av under examinationerna i KRT-kursen. T-up fångade simmandes snabbt alla bakvatten, allt medan vissa, som inte lagt upp försäsongen rätt, bara åkte förbi i forsen med armarna vilt viftande.

Detta ovan presenterade upplägg rekommenderas varmt av t-up till alla paddlare, från landslag och ner till de som bor i Vik.


Ja, hur var det annars i helgen?



Vägen ner till masarnas land innehöll dryck, rörliga höfter till Black Jacks toner och en protesterande ordförande.






Uffe visade hur man håller fotsvamp och annat ohygieniskt skit stången. En välfylld necessär skall självklart innehålla ett par flip-flops.



Visst är Frösölars vacker i sin nya hjälm som i designen inspirerats av Vilgot Sjöman? Hällhole var ett av våra resmål under helgen.



måndag 15 juni 2009

Man ställer ju alltid upp för en kompis

Forden fullastad

Efter att tankarna har landat efter helgens road-turne så kan man ju slå in några rader.
Det var naket, många roliga historier med tragiska undertoner, fredagsmys i baksätet och sköna bekantskaper som blommade upp, förslag om mantrains i vågtåget och simningar
I sannT-UP anda som även jag smittats av så höll jag på att glömma sovsäck mm, men eftersom en av de i clicken (Henke) påminde mig om det så gick det bra i och med det så blev han förlåten för att han stod å prata i telefon varje gång vi lastade. Lars å Ante råkade ut för samma sak, vi hade hämtat Ante å kört iväg när han studsade till och utbrast -Paddeln! fast den låg redan på taket, samma sak gjorde Lars. Click nr2 hämta vi sist (Maria) å sen bar det av söderut med dansbandsallsång ledda av Lars å Ante.

Henke är hungrig i Sveg

Efter 20 mil så hoppade jag in i Baksätet och T-UP hade fredagsmys där med allehanda fina drycker. Regnet öste ner när vi närmade oss målet och många grodor blev road-kill av fordens däck och så blev det så mörkt när Henke började köra.

Tummen upp för baksätet

När vi sent om sider kom till Dala-Floda, efter en mindre lyckat vägval så var det bara att hoppa i sängen i den fina klubbstugan. Det dröjde dock ett tag innan vi hittade nyckeln.

Fredagsmys i baksätet

Lördagen spenderades med en visit i butiken åsså var vi tvungna att låna en dator för att se vad det fanns att köra i Fänforsen, hällhole var ok, drop innet var absolut det bästa med hällhole.
Efter att ha varit i forsen några timmar så blev vi lite hungriga, men där gick meningarna isär, vissa sade att de inte blev hungriga när de paddlade, bara pilska. Därmed blev man ju lite orolig vad som skulle hända i badtunnan.

Julle gör tummen upp för säkerhet

Söndagen var kursdag, efter teori på förmiddan med inslag av "pin-kit" så blev det simmning och linkastning på eftermiddan. Lars höll på att fastna i en vajjer när han hoppade i från bron.
Lite besvikna blev vi när vi inte kunde simma i vals pga för högt vatten. Jag tror att Örebro grabbarna tyckte vi var taskiga när vi missade dem med våra linor när vi tränade.

Junkka ville att vi skulle ta med hans nya playboat, men vi tackade vänligt men bestämt nej!

Efter detta återstod bara hemresan, 50 mil + regn hela vägen, vi som bor längst bort kom hem vid halv-två på natten. Efter en turne som denna blir man ju lite tom allteftersom bilen töms på färssällskap, tur att man har en glad sambo och hund som möter en när man kommer hem.

fredag 12 juni 2009

De går åt H-vete med allt!

..De började ganska ljust. Fick några halv roliga creek minuter i kittelfjäll och LaisÄlven och Ammarnäs.....

Besökte Vågen intensivt med, men kom upp varje gång och såg med förtvivlan mer och mer vad som hände..Den ville inte vara med i år.

...sen vart de två creekturer till. En där vi bangade ett fränt bra fall (varför?!) och en till där axeln började hoppa...Har sen dess hoppat 3 ggr till. Vad FAN är de som händer?. Börjar jag bli för gammal vid 23 års ålder eller? Har aldrig skrivit så här många ord på bloggen. Men den heter ju trots allt "forspaddling i och runt Vilhelmina och Östersund"...(vilhelmina).......jaja...jo..Fy fan. ...Fy fan..Hoppas Storebror och Lars har kul alla fall.

// Röd tott

torsdag 11 juni 2009

*Puckon*

Efter att ha blivit idiotförklarade så drar T-UP + 2 söderut på kurs medans alla andra drar norrut.
Vi kommer att simma så mycket så att vi kommer fylla upp årskvoten av simning, vi kommer att simma så mycket att vi får simhud mellan tårna.
Alshammar ska sova i en creeker på kajaktiv med Baron skedandes bakom, jag är förpassad till handfatet för att jag ska lära mig vara i vattnet. Är jag snäll så får jag en airbag som kudde.
Baron kan ju hålla andan i 3 minuter medans jag har mitt rekord på 10 sekunder, med de faktat blir man ju lite orolig hur det ska gå om man ska kravla på nån stock i forsen.

onsdag 10 juni 2009

Lista över mina aktiviteter den senaste tiden

1. Läxat upp vår nya medlem, Kungen, efter bara någon vecka i clicken. Hålla på och skriva en massa trams som till och med skulle klassas som seriöst i överkant av bloggadministratörerna i Åre. Skönt att han tagit reson. Du Uffe, välkommen till Tummen upp!

2. Opererat en kompis. Min Mystic som lystrar till Hulk sprang ju läck här om sistens. Uppgiven började jag klura över hur jag skulle finansiera en ny Hulk. Samlade mig dock och lade upp min gröna vän på operationsbordet. Jag transplanterade hud från Hulks sittbrunn till skadan under sitsen, i stället för fina stygn med sutur använde jag varmluftspistol för att fästa huden på sin nya plats. Kroppen svarade bra på ingreppet och har fungerat hittills. Några ärr får han dock leva med.

3. Tränat på att hålla linjen. Efter att min livscoach Pastorn tog ett fadertillsonsnack med mig om att "en linje inte är en linje om den inte har bestämts innan åket, du fladdrar i tillvaron pojk", så jag hade inte mycket att välja på. Jag har varit i några småströmmar i Ammerån för att träna på att fånga bakvatten och hålla linjen. Vilket j-la trams! Det är bara att rikta tummen mot skyn och köra.

tisdag 2 juni 2009

Fan Ante...(edit)

Fick svidande kritik av "the masters of tummenupp" för mina playboat inlägg jag har gjort på senaste tiden och fick en grov varning, de tyckte att playboat var "gay"...men att skeda i stugan i brattland verkar vara ok...


Så här kommer det att se ut nästa säsong för mig...

Hittade min nya kajak för nästa säsong, Jacksons All-Star 2010.


Färgvalet kan diskuteras...

Annat än att skeda i brattland...

måndag 1 juni 2009

Brattland=bra

Jag, Henke och Karin T var i brattland igår kväll.
Vågen var större än förra helgen och man kunde frontsurfa hela vågen utan problem.
Den var dock lite släppig när vi började att köra, men på nått konstig sätt så blev den bättre senare, var kanske att vattnet sjönk lite. Gjorde lite bluntar och flatspins på slutet iaf.
Vattnet var varmt och vädret var fint, vi fick lite publik ett tag, det var grabbarna å tjejerna som byggt bastun där som var å kolla på oss ett tag.
Jag å Henke kommer att fara dit på torsdag kväll efter jobbet så kom dit å kör med oss.